Kompletivne rečenice u hrvatskome standardnom jeziku - Pranjković, Ivo (Array, 2001)
U članku je riječ o strukturnim, semantičkim i komunikativnim značajkama zavisnosloženih rečenica kojima je antecedent glagol što označuje kakvu mentalnu djelatnost (npr. Mislio je da nećemo doći) ili kakva tzv. predikativna konstrukcija slična značenja (npr. Dobro je da su se javili.). Posebno se upozorava na to kako je u takvim rečenicama stvarna obavijesna vrijednost sadržana u zavisnoj klauzi (surečenici), dok je glavnoj svojstvena svojevrsna subjektivna modalnost (tj. dovođenje govornika ili kakve druge osobe u odnos sa stvarnim sadržajem iskaza).