Mentalno procesiranje morfoloških jedinica u govorenoj riječi - Erdeljac, Vlasta (Array, 2003)
Na području prepoznavanja riječi eksperimentalno se istražuje povezanost jezične strukture i kognitivnih procesa koji predstavljaju osnovicu mentalne obrade jezičnih podatalka te se potvrđuje ili opovrgava relevantnost pojedinih tradicionalnih metajezičnih pojmova, činjenica ili teorijskih postavki u obradi jezičnih podataka u ljudskom umu.