Uspješnost pamćenja i prepoznavanja govornika - Mildner, Vesna (Array, 2003)
Cilj je rada bio istražiti s kojom točnošću i pouzdanošću ljudi pamte i prepoznaju nekog govornika, te kako vrijeme proteklo između dva slušanja utječe na prepoznavanje. Nađena je razmjerno niska pouzdanost prepoznavanja (manje od 70%), a utvrđena je statistički signifikantna razlika u uspješnosti prepoznavanja govornika nakon mjesec dana u usporedbi s kraćim razdobljem (tjedan dana, dva tjedna).