Colloqui con personaggi nella narrativa italiana da Capuana a Tabucchi - Peruško, Tatjana (Array, 2003)
Članak donosi pregled čitavog niza metaleptičkih postupaka kojima se tematizira kontakt između Autora i Likova u talijanskoj novelistici (Capuana, Pirandello, Papini), drami (Pirandello) i romanu (Calvino, upozoravajući na kontinuitet, ali i različite funkcije što ga metanarativno preskakanje ontoloških granica između fikcije i zbilje ostvaruje u različitih autora.