Koncept lijenosti u frazeologiji hrvatskoga, ruskog, talijanskog i njemačkog jezika - Fink, Željka; Turk, Marija (2003)
U članku se prikazuje koncept lijenosti u frazeologiji četiriju jezika: hrvatskoga, ruskog, talijanskog i njemačkog. Analiziraju se i uspoređuju semantički talozi na bazi kojih se grade frazeološka značenja glagolskih frazema ('biti lijen', 'ljenčariti'), imeničkih ('lijenčina'), pridjevskih ('lijen') i priložnih ('lijeno'). Analizira se i utjecaj stereotipa vezanih za stav govornika četiriju jezika o lijenosti.
Nepotpuni podaci
Projekt MZOS
HRV