Hrvatski glagoli i govornici drugih jezika: od solista do orkestracije - Jelaska, Zrinka (2002)
U radu se raspravlja o predstavljanju glagolskoga sustava u poučavanju hrvatskome standardnome jeziku. Najprije se prikazuje glagolska morfologija i razmatraju dosadašnji prijedlozi glagolskih vrsta i kriterij njihova odabira. Predlažu se mogući pristupi prema polaznim glagolskim sustavima, dakle materinskim ili drugim naučenim idiomima. Polazni slavenski jezici dopuštaju različite pristupe, no morfološki jednostavniji jezici zahtijevaju pregledniji prikaz.