Hrvatski idiomi u susretu sa stranim, ali i samim sobom - Jelaska, Zrinka (2003)
U radu se raspravlja o različitim idiomima u susretu, njihovu određivanju, opisivanju i nazivlju. Pojava prožimanja hrvatskih idioma sa srodnim jezicima u posljednjih je desetak godina sve češća. Kako se promijenio društveni i politički položaj hrvatskoga jezika, idiomi višejezičnih govornika katkada nužno trebaju ime, čak i službeno. A njega uvijek nema&#8230 ;