Uloga postavljanja pitanja u suvremenoj nastavi stranih jezika - Geld, Renata (Array, 2004)
Nastavnici su oduvjek postavljali pitanja na koja su mogli predvidjeti odgovore. Pitanja o kojima je ovdje riječ otvorenog su tipa i odgovor nije uvijek predvidljiv, što govori mnogo o tendenciji suvremene nastave da u središte pozornosti stavi učenika. Pokazat ćemo kako nastava može usmjeriti k ciljanom sadržaju, a u isto vrijeme vodi računa o nekim od osnovnih načela koja je čine poticajnim procesom za razvoj onih učeničkih kvaliteta koje će mu pomoći u cjeloživotnom obrazovanju.