Znanost o književnosti i novi mediji - Nemec, Krešimir (Array, 2003)
O koristi primjene novih medija u znanosti o književnosti - koje su proizišle iz kompjutorske tehnologije i neograničenih mogućnosti koje pruža Internet - ne treba mnogo govoriti: osjećamo je svakodnevno u svome poslu. No novi mediji nose sa sobom i neke zamke, opasnosti i neizvjesnosti, kao što je pitanje autorskih prava, intelektualnog vlasništva, slanje kompjutorskih virusa i sl.