Hrvatska ekspresionistička proza - Nemec, Krešimir (Array, 2002)
Kao epski, narativni oblici, roman i novela teško su se uklapali u ekspresionističku poetiku koja se temelji na antimimetizmu, dinamci, ekstazi, težnji prema apstrakciji. No iako ne u toj mjeri kao u lirici ili drami, ekspresionistički stil imao je odjeke i u hrvatskoj prozi. U članku se analiziraju ekspresionistički prozni tekstovi Krleže, Cesarca, Strozzija, Kulundžića, Mesnera i dr.