Staro i novo u osmanističkim istraživanjima povijesti Bosne i Hercegovine koncem XX stoljeća - Moačanin, Nenad (2003)
Analiziraju se promjene pogleda na ključne teme povijesti Bosne i Hercegovine za osmansko-turske vladavine u 20. stoljeću i utvrđuju svjetonazorski motivirani pravci, posebice na temelju građe za socijalnu, gospodarsku i demografsku povijest.
Projekt MZOS
HRV