Zašto je tehnika predmet etike? - Šimoković, Marija; Jurić Hrvoje (2002)
U izlaganju se tematizira odnos tehnike i etike u kontekstu antičke, aristotelovske podjele znanja, zatim novovjekovnog obrata u odnosu znanosti i tehnike, te problema današnje znanstveno-tehnološke civilizacije. Na liniji tog razvoja pokušat će se pokazati da odgovor na pitanje istaknuto u naslovu nije samorazumljivo kako se to na prvi pogled čini. Pritom se skicira kako teorijski okvir navedenog odnosa, tako i neke od važnijih reperkusija u području prakse
Projekt MZOS
HRV