Anglicizmi i pseudoanglicizmi u francuskom međdujeziku - Damć Bohač, Darja (Array, 2003)
Za većinu naših studenata francuskog jezika engleski je bio prvi strani jezik. Engleski elementi u njihovom francuskom međujeziku, a u ovom članku ograničit ćemo se na leksik, otvaraju pitanja do koje se mjere podudaraju njihova vlastita rješenja, za kojima spontano posežu kada se ne mogu sjetiti francuske riječi, s uvriježenim anglicizmima u francuskom govorenom jeziku i jeziku medija.