Odnos glagola i imenica u ranome jezičnome razvoju - Jelaska, Zrinka; Kovačević, Melita (2001)
U članku se promatraju imenice i glagoli u rječniku djeteta koje usvaja hrvatski jezik u dobi od dvije do dvije i pol godine. Taj rani stupanj usvajanja hrvatskoga uspoređuje se sa standardnim hrvatskim jezikom gdje zato postoje podatci kako bi se vidjele sličnosti i razlike. Obje se vrste riječi promatraju i prema razvedenosti oblika (morfoloških kategorija) i čestoći pojavljivanja (broj ukupnih oblika). Pokazuje se da je odnos među imenicama i glagolima različit prema vrsti promatranih podataka. Među različitim riječima ima dvadesetak posto više imenica nego glagola. No među izgovorenim riječima bez obzira na ponavljanje glagola je dvostruko više od imenica.
Projekt MZOS
HRV