Odnos glagola i imenica u ranome jezičnome razvoju - Jelaska, Zrinka (Array, 2001)
U članku se promatraju imenice i glagoli u rječniku djeteta koje usvaja hrvatski jezik u dobi od dvije do dvije i pol godine. Taj rani stupanj usvajanja hrvatskoga uspoređuje se sa standardnim hrvatskim jezikom gdje zato postoje podatci kako bi se vidjele sličnosti i razlike. Obje se vrste riječi promatraju i prema razvedenosti oblika (morfoloških kategorija) i čestoći pojavljivanja (broj ukupnih oblika). Pokazuje se da je odnos među imenicama i glagolima različit prema vrsti promatranih podataka. Među različitim riječima ima dvadesetak posto više imenica nego glagola. No među izgovorenim riječima bez obzira na ponavljanje glagola je dvostruko više od imenica.