Hrvatski ekpresionistički časopisi. Analiza ekspozitornih tekstova - Brešić, Vinko (Array, 2002)
Iznoseći sustavni kronološki pregled hrvatskih književnih časopisa od 1913. do 1928. godine i raščlanjujući njihove ekspozitorne tekstove, autor pokazuje da su ekspresionističku paradigmu realizirali časopisi do 1913. do 1919., tj. od Krika do Plamena, ostali da su je tek oponašali, a ekspozitornost da nije bila samo glavna žanrovska značajka ekspresionističke produkcije već i dokaz o relevantnosti časopisa kao književnih činjenica koje medijski utječu na profiliranje ekspresionizma i njegove poetike.