Internationalisierung der Lehrerausbildung - Erfahrungen kroatischer Studenten der Germanistik in Deutschand - Häusler, Maja (2001)
Rezultati ankete provedene među studentima germanistike u Zagrebu o studijskim boravcima u Njemačkoj pokazuju da su takvi boravci korisni za jezičnu i kulturološku kompetenciju budućih nastavnika njemačkog jezika, no bili bi bolje iskorišteni kada bi matični fakultet i fakultet u inozemstvu uskladili priznavanje ispita i ocjena. Optimalno bi bilo kada bi oba fakulteta utvrdila područje suradnje, te bi studenti već prije odlaska na stipendiju dobili konkretne istraživačke zadatke, a nakon povratka završili rad kojim su se u Njemačkoj bavili.
Projekt MZOS
GER