Dvojezični i višejezični rječnici hrvatskoga kao stranoga jezika - Jelaska, Zrinka (2001)
U radu se iznose prijedlozi dvojezičnih i višejezičnih temeljnih rječnika koji bi služili i za pasivno i za aktivno učenje hrvatskoga jezika. U glavnome bi dijelu rječnici uz svaku natuknicu sadržavali sve bitne oblike pojedine riječi kako bi se stranci njome mogli služiti. Rječnici bi sadržavali i popis riječi po temema te popise nepredvidljivih oblika. Raspravlja se i o poteškoćama izrade takvih rječnika, posebno o izboru riječi i značenjskome opsegu.