Mehrsprachigkeit - europäische Integration und Tradition. Zur Sprachenpolitik Deutsch in Kroatien - Glovacki-Bernardi, Zrinjka (Array, 2002)
U članku se govori o pojmu i određenju nacionalnog jezika, te se prikazuje tradicija govorenja njemačkoga u Hrvatskoj.