Biblijske teme u hrvatskoj usmenoj književnosti - Botica, Stipe (Array, 2001)
Članak uspostavlja i vrednuje veze između Biblije i hrvatske usmene književnosti. Na uzorku većeg broja zapisa usmene književnosti (nekoć i danas) pokazuje se učinkovitost nekih reprezentativnih biblijskih motiva na hrvatsku tradicijsku kulturu. Biblija je predodredila i usmjerila život, običaje, tradiciju i kulturu i sav sustav vrednota hrvatskoga naroda. I usmenu književnost u najvećoj mjeri.