Historizam i povijesni roman - Nemec, Krešimir (2002)
Članak se bavi vezama između historicizma kao znanosti o povijesti i povijesnog romana kao projekcije toga učenja u umjetničkoj praksi. Analogije se analiziraju na primjerima Scottova tipa povijesnog romana i suvremene historiografske metafikcije.
Projekt MZOS
HRV