Pristup obradbi sintakse u jezičnim savjetnicima - Čilaš, Marica (Array, 2001)
Hrvatski jezični savjetnici, priručnici koji dopunjuju osnovne normativne priručnike (gramatike, pravopise i rječnike), obrađuju uglavnom leksičke probleme, dok je sintaksa u njima slabije zastupljena. Autorice, s namjerom da istaknu važnost povezivanja praktičnih i teorijskih zadataka, ponovno aktualiziraju pitanje jezičnoga normiranja, sintaktičke razine i njezinih jedinica te koncipiranja i pisanja samih savjetnika.