Naracija u stihu u doba moderne (korpus, žanrovski sastav, tematski svjetovi) - Fališevac, Dunja (Array, 2001)
U članku se opisuje korpus narativnih djela u stihu koja su nastala u razdoblju hrvatske moderne, a to su ep i pripovijetka u stihu s povijesnom tematikom, pripovijetka ili roman u stihu sa suvremenom tematikom, humoristički ep, balada i romanca, idilski spjev, filozofski i religiozno- filozofski spjev te epski ciklus i životinjski spjev. Analiz pokazjue da je epika u stihu u doba moderne u hrvatskoj književnoj kulturi bila vrlo produktivna, u poetološkom pogledu pluralistička, te da se s obzirom na svjetonazorske i ideološke koncepcije kretala između krajnjeg konzervativizma pa sve do naglašenih modernističkih pogleda na svijet (vitalizam, ničeanizam, nihilizam, pesimizam, iracionalizam, moderna mitotvornost, ironijski odnos prema civilizaciji i slično).