Izbor i obradba građe za sinonimni rječnik - Petrović, Bernardina (1997)
Hrvatskoj jedojezičnoj leksikografiji nedostaje sinonimni rječnik s primjerima uporabe. Izradbi takvoga rječnika moguće je pristupiti s više metodoloških polazišta. U radu se prikazuje jedna metoda računalnoga prikupljanja sinonimne graðe iz dvojezičnih i jednojezičnih rječnika i metoda obradbe sinonimnih nizova. Uz izbor sinonima navode se i primjeri uporabe prikupljeni iz različitih izvora. Na takvoj se metodološkoj osnovi predlaže struktura rječničkoga članka u hrvatskome sinonimnom rječniku.
Projekt MZOS
HRV