Cybertekari? - Stančić, Hrvoje (Array, 2000)
Autor definira školsku knjižnicu kao mjesto gdje se korisnicima pruža klasični i suvremeni način pretraživanja gradiva. Nadalje određuje ulogu školske knjižnice, te sposobnosti školskog knjižničara neophodne za rad u računalnoj okolini. Autor smatra da je bliska suradnja knjižničara i nastavnika neophodna. Zatim određuje tri skupine zadataka koje školskim knjižničarima nameće računalana okolina, te navodi primjere za njihovo lakše rješavanje. Na kraju autor obrazlaže zašto je potrebno razvoj školske knjižnice postaviti kao dugoročnu strategiju.