Računalni edukacijski programi i digitalne knjižnice - Stančić, Hrvoje (Array, 1999)
Autor definira cilj svakog obrazovnog procesa kao prijenos relevantnih činjenica, koncepata i vještina određenog predmeta učenicima, odnosno studentima. Predavanju, koje je po definiciji statičko, računalo pridodaje svoje dinamičke komponente poput hiperteksta, audio i video materijala, animacija, simulacija eksperimenata, te virtualne stvarnosti. Iznosi rezultate istraživanja uporabe računala u nastavi u SAD. Nadalje, autor definira termin digitalna knjižnica, govori o paradigmama digitalnih medija, predlaže proširenje značenja riječi bibliotekar, te zaključuje da digitalne knjižnice postaju mjesto izvora provjerenih digitalnih informacija, te da su usmjerene znanstvenim istraživanjeima i edukaciji uz pomoć računala.