Hrvatska autobiografija - Brešić, Vinko (Array, 1998)
Autor daje pregled povijesti autobiografije u hrvatskoj kulturi od 17. do 20. stoljeća, utvrđuje njezine oblike, frekventost, poetiku i recepciju.