"Neven" i hrvatska književnost - Brešić, Vinko (Array, 1999)
Analizira se struktura jedinoga književnog časopisa drugoga dijela preporodne hrvatske književnosti, urednička koncepcija, suradnici, prilozi i recepcija, te ocjenjuje njegova uloga u formiranju žanrovske slike novije hrvatske književnosti i u formiranju književnoga časopisa kao autonomnoga žanra.