Osječka književna periodika - Brešić, Vinko (1996)
Autor utvrđuje koji su književni časopisi i novine izlazili u Osijeku, kakvoga su tipa i koje mjesto i ulogu imaju u književnome životu grada, regije i nacionalne kulture. Pregled uzima u obzir periodiku od "Zviezde" 1881. kao prvoga osječkoga književnog lista, preko "Puta" 1940. i časopisas "Mi" 1955. do dječjega "Maslačka" te "Revije" i njezinih specijalnih povremenih izdanja "Omladinska revija" i "Rijek".
Projekt MZOS
HRV