Kolokacije -- mogućnost identifikacije i ovjere u korpusu - Šojat, Krešimir (Array, 2000)
U ovom radu izlažu se mogućnosti identificiranja i ovjere kolokacija metodologijom korpusne i računalne lingvistike. Izvor podataka temelji na probnoj, desetmilijunskoj inačici 30-milijunskoga korpusa suvremenog hrvatskog jezika koji se izrađuje u Zavodu za lingvistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu u okviru Hrvatskoga nacionalnog korpusa. Prikazuju se prednosti ili nedostaci tzv. tradicionalnih pristupa i metodologije korpusne lingvistike.