Glagoli protiv imenica u ranome usvajanju hrvatskoga jezika - Jelaska, Zrinka (Array, 1999)
Glagoli i imenice, kao dvije najvažnije vrste riječi, javljaju se prvi u ranome jezičnome razvoju. Istraživanja u drugim jezicima govore u prilog teorijama da prvotno i pretežnije pojavljivanje jedne od njih utječe na brzinu i način jezičnoga razvoja kod pojedinoga djeteta. Osim pojedinačnih riječi, ustroj jezika odražava se i u jezičnim izrazima, sklopovima poput "dati pusu", nasuprot "pusiti", "otvoriti usta" nasuprot "zinuti" u kojima su glagoli i imenice u različitim odnosima. U radu ćemo se posebno osvrnuti na značenjske odnose u rečenici hodančeta koje je uredno usvajalo hrvatski jezik.