Grabovčev Cvit razgovora u hrvatskoj književnoj historiografiji - Plejić, Lahorka (Array, 1998)
U prigodi skupa u Vrlici o Cvitu fra Filipa Grabovca autorica je iznijela osnovnu bibliografiju od 1803. godine do danas; iznijela je mišljenja naših stručnjaka, posebno B. Vodnika, M. Kombola, D. Zečević, R. Bogišića te S. Botice koji je označio Cvit razgovora kao estetski nezanimljiv proizvod, ali važan sa stanovišta književnopovijesnog. Nakon toga autorica raspravlja o visokoj i niskoj književnosti, na koju distinkciju ukazuje Grabovčev Cvit s očitim raslojavanjem književnosti. Ono je umnogome novitet, o čemu je pisala D. Zečević, jer je odgojno-pučko djelo upućeno seljacima, i ponajviše je stoga nezaobilazno u hrvatskoj književnosti.