Igra čarobnim zrcalom: vizualni kod dvadesetoga stoljeća - Užarević, Josip (Array, 1996)
Apsolutna dominacija vidnoga koda očituje se u činjenici da vidna percepcija osigurava preko 90 posto ukupne informacije o izvanjskome svijetu.S obzirom da se i komunikacijski sustavi najvećim dijelom zasnivaju na vizualnome kodu, nije neobična dominantna uloga televizije u 20. stoljeću.