Czy chorwackie fito-emotywa majo swoje odpowiedniki w jezyku polskim? - Pintarić, Neda (Array, 1999)
U članku se govori o emotivnim hipokoristicima s nazivom biljaka, koji funkcioniraju u obraćanju kao osobna imena i opće imenice za iskazivanje pozitivne ili negativne emocije prema sugovorniku.