Grob 146 iz srednjovjekovnog groblja u Đakovu - Filipec, Krešimir (Array, 1999)
Prigodom istraživanja u Đakovu otkriven je grob 146 u kojem je pokopana žena. Prema ukopu taj se grob ne razlikuje od drugih istraženih. Izdvajaju ga nalazi s-karičica i trojagodnih naušnica koje su nošene kao sljepoočničarke. Postavlja se pitanje je li pojava starohrvatskog nakita na području srednjovjekovne Slavonije znak promjene mode ili treba računati sa seljenjem pučanstva iz južnih krajeva prema slabo naseljenom slavonskom prostoru.