Jezikoslovlje u zamkama politike; neke hrvatsko-slovačke sociolingvističke paralele - Sesar, Dubravka (1999)
U tekstu se analiziraju sličnosti i razlike u procesu standardizacije hrvatskoga i slovačkoga jezika; demistificiraju se neka opća mišljenja o vrlo bliskim kontaktima i sličnim razvojnim putovima dvaju jezika. Pokazuje se da su sociolingvističke i kulturološke razlike između hrvatskoga i slovačkoga daleko veće nego što se to u postojećoj literaturi tvrdi.
Projekt MZOS
HRV