Kontinuitet hrvatske usmene književnosti - Botica, Stipe (Array, 2000)
Veza sa zapisima hrvatske usmene književnosti koji su nastali u renesansi - i u novim zapisima iste teme. Varijante na motiv o "Marinoj kruni", na motiv "ranjenika u gori", varijacije pjesmama "Erlangenskog rukopisa" i pjesmi "Spava Janko pod jablanom".