Leksikografski rad Ise Velikanovića - Petrović, Bernardina (Array, 2000)
Hrvatski književnik i prevoditelj Iso Velikanović (1869.-1940.) okušao se i kao leksikograf: kao autor dvaju dvojezičnih rječnikâ (Španjolsko-hrvatski priručni rječnik, 1928. i Hrvatsko-španjolski priručni rječnik, 1929.) i kao jedan od priređivača prvoga suvremenoga hrvatskoga slikovnoga rječnika (Šta je šta. Stvarni hrvatski rječnik u slikama, 1938.). U radu se razmatraju metodološki postupci u leksikografskim priručnicima i možebitna vrela pri odabiru hrvatskih leksema, poglavito u hrvatsko-španjolskome rječniku.