Uporaba riječi "ono" u govorenom jeziku - Zovko, Irena (Array, 1999)
Sve je zamjetnija vrlo česta uporaba riječi "ono" u govorenom jeziku, osobito kod mladih. Pritom ta riječ gubi svoje osnovno značenje pokazne zamjenice srednjeg roda, no istovremeno zadobiva mnoga nova značenja, ovisno o kontekstu u kojem se koristi, ili služi tek kao poštapalica. Pragmatičkom analizom primjera iz stvarnih razgovora ovaj će rad pokušati pokazati semantičko-sintaktička svojstva koja riječ "ono" dobiva u govorenom jeziku.