Odnos prema tuđicama u engleskom i francuskom jeziku - Zovko, Irena (1998)
Zbog rastuće globalne komunikacije i isprepletanja kultura, utjecaj jezika jednih na druge sve je veći, a s njime i broj riječi koje iz jednog jezika ulaze u drugi. Osobito je slučaj s engleskim čiji utjecaj danas toliko prevladava da neke zemlje, poput Francuske, poduzimaju ozbiljne mjere kako bi svoj jezik od njega zaštitile. No u isto vrijeme engleski i sam prihvaća mnoge riječi iz drugih jezika. Stoga je zanimljivo promotriti kakav se odnos stvarao prema tuđicama u francuskom, te kakav je on danas u usporedbi s engleskim, budući da se ova dva jezika po tom pitanju čine posve oprečnima.
Projekt MZOS
HRV