Marulić i Božićević: jesmo li se prerano odrekli važnoga svjedoka? - Novaković, Darko (Array, 1999)
Božićevićev odnos prema Maruliću očituje se trojako: on je njegov biograf, pjesnički korespondent i povremeni takmac; podaci iz njegovih tekstova vjerodostojniji su nego što se dosada mislilo