Pragmatične osobine vlastitih imena u hrvatskom i poljskom jeziku - Pintarić, Neda (Array, 1998)
U radu se pokazuju načini preoblilke vlastitih imena u opće imenice (alegoreme)na primjeru hrvatskoga i poljskoga govornoga jezika. Takve alegoreme koji se rabe isključivo u komunikacijskim situacijama i frazemima autorica zove pragmemima. Promatraju se vlastita imena kao imena i prezimena, zatim kao etnonimi i kao toponimi te se na kraju pokazuju i pragmatična značenja pridjevnih oblika izvedenih iz vlastitih imena.