Mađarski elementi u međimurskim prezimenima - Frančić, Anđela (Array, 1997)
Prezimena s mađarskim elementima koji se prepoznaju na leksičkoj i morfološkoj razini neosporna su, i s obzirom na prostorni dodir te političke i druge oblike zajedništva u prošlosti, pretkaziva su činjenica međimurske antroponimije. Njihov udio u svekolikom prezimenskom sustavu (1948) nije velik i ne dovodi u pitanje prepoznatljiv i dominirajući hrvatski karakter toga sustava.