Poljski i hrvatski adresativni zoo-afektivi - Pintarić, Neda (Array, 1996)
Afektivi, izrazi pozitivne ili negativne emocije mogu biti iskazani metaforički kao imena životinja. Članak se bavi usporedbom ove njihove funkcije u hrvatskome i poljskom.