Fitoemotivi u tekstu i dikurzu - Pintarić, Neda (Array, 1997)
Fitoemotivi su leksemi koji se formalno i značenjski odnose na billke, i koji u dubinskoj strukturi dobivaju novo , metaforičko i pragmatičko emotino značenje.Na tim ih razinama ovaj članak nastoji kategorizirati.