Makromorfološke i osteometrijske značajke članaka prsta konja (Equus sp. L.) iz nalazišta Vučedol (Vukovar, Hrvatska) - Babić, Krešimir (Array, 1997)
Izvršena su makromorfološka i osteometrijska istraživanja na uzorcima članaka prsta (ossa digitorum manus i ossa digitorum pedis) u konja (Equus sp. L.). Osteološki materijal je dobiven sa nalazišta Vučedol, u iskopavanjima obavljenim 1984/85. godine, lokacija Vinograd Streim, u tri eneolitička sloja: badenski, kostolački i vučedolski. Taksonomskom odredbom koštani odlomci Equus sp. L. po učestalosti nalaza su dosta rijetki (1, 2%) a također je i učestalost kostiju prsta malena. Osteometrijska istraživanja, mjere dužine, širine te kutova na kopitnoj kosti kao i prikaz indeksa iz dobivenih mjera ukazuje na neznatne razlike s poredbenim recentnim uzorkom, dok morfološke razlike nisu uočene.