Mjerenje boli - Ivanec, Dragutin (Array, 1998)
U poglavlju su opisani temeljni postupci koji se koriste pri mjerenju i procjeni jačine i kvalitete boli u zdravstvenom kontekstu. Opisane su skale procjena, upitnici, mjere boli na temelju ponašaja i fiziološke aktivnosti. Opisani su i postupci mjerenja boli kod djece.