Psihološka procjena boli - Erceg, Inja (Array, 2008)
Posljednjih godina sve se veći naglasak stavlja na multidisciplinarni pristup u liječenju kronične boli, pri čemu se osobito ističe važnost prepoznavanja i liječenja komorbiditetnih psihijatrijskih poremećaja kod bolesnika s kroničnom boli. Sukladno tomu, razna istraživanja pokazuju važnost psihologijskoga/psihijatrijskoga tretmana pacijenata s kroničnom boli kod kojih je uočena i psihička nadgradnja razvojem drugih simptoma, poput anksioznosti, depresivnosti, subjektivnoga osjećaja patnje, umora i iscrpljenosti te promjena u socijalnim kontaktima.