Retoričke strategije u renesansnim latinskim izvještajima s Hvara - Jovanović, Neven, filolog (2012)
Razmatraju se izvještaji Sebastiana Giustiniana vezani uz Hvarsku bunu 1512. Njegova dramatična retorika, inspirirana antičkim tekstovima, jasan je trag humanističkog svjetonazora, ali u susretu s pobunjenicima doživjela je neuspjeh (što se odražava i u odabiru jezika izvještaja - talijanski umjesto latinskoga).
Projekt MZOS
HRV