Što se krije iza sedam frazeoloških mora? - Vasung, Ana (Array, 2013)
U radu se analizira frazem iza sedam mora značenja ‘vrlo daleko’ i njegovi ekvivalenti u drugim slavenskim, ali i neslavenskim jezicima. U njima je zabilježena međusobna zamjenjivost numeričkih sastavnica sedam i devet te sastavnice more sastavnicama voda, gora, brdo, planina i (ili) dolina. Geografski se objekti konceptualiziraju kao udaljena, zabačena mjesta koje treba savladati kako bi se stiglo na cilj pa su u frazemima izraženi množinskim oblikom i potencirani brojevima sedam i devet. Pažnja je posvećena i simbolici brojeva sedam i devet te motivaciji njihova supojavljivanja u frazemima.